contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
woensdag 15/06/2016

› ADHD bij volwassen zeer verschillend

De symptomen van volwassenen met ADHD lopen zeer sterk uiteen. Dit maakt het lastiger om te bepalen wie ‘echt’ ADHD heeft, concluderen Jeanette Mostert en Marten Onnink (Radboudumc).

 

ADHD komt niet alleen bij kinderen voor. Bij meer dan de helft van de kinderen met ADHD houden symptomen aan tot in de volwassenheid. Bijna drie procent van hen heeft de diagnose ADHD. Net als bij kinderen kenmerkt het zich door aandachtsproblemen en impulsiviteit. Ook hyperactiviteit is een kenmerk, maar de uiting verschilt per persoon. De onderzoekers vonden drie duidelijke subgroepen: een groep met vooral aandachtsproblemen, een goed die bijzonder impuslief reageert en een groep die problemen heeft met werkgeheugen en verbale functies. Opvallend: dezelfde groepen werden gevonden bij volwassenen zonder ADHD, maar de problemen waren bij hen minder extreem.

De onderzoekers deden voor het eerst onderzoek naar een 130 volwassenen met ADHD en 130 volwassenen zonder ADHD met behulp van cognitieve tests en beeldvormende technieken.

[15 Juni 2016]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)