contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
dinsdag 11/09/2012

› Glaucoomvereniging blikvanger 50plusbeurs

De Glaucoomvereniging is met een stand aanwezig op de 50PlusBeurs, die van 11 tot en met 15 september in de Jaarbeurs in Utrecht plaatsvindt. In hal 9 is stand c109 dé blikvanger voor mensen met (symptomen van) deze chronische oogziekte, of die daar in hun directe omgeving mee te maken hebben.

 

Waar loopt u allemaal tegenaan, letterlijk en figuurlijk? Wat betekent uw glaucoom voor u en de directe familie? Hoe kunt u zich staande houden in het verkeer? Over het omgaan met glaucoom kan niemand betere tips geven dan lotgenoten. Als ’s werelds grootste evenement voor actieve 50-plussers is de stand van de Glaucoomvereniging dan ook dé ontmoetingsplek voor ervaringsdeskundigen en ‘potentiële’ patiënten.

Gratis oogdrukmeting

De activiteiten van de Glaucoomvereniging lopen uiteen van het bevorderen van wetenschappelijk onderzoek tot het organiseren van (regionale) voorlichtingsbijeenkomsten. Leden ontvangen bovendien vier keer per jaar het Glaucoom Magazine en via www.glaucoomvereniging.nl worden leden en niet-leden op de hoogte gehouden van de belangrijkste ontwikkelingen in ‘glaucoomland’. Ook op de 50PlusBeurs wil de vereniging glaucoom voor het voetlicht brengen. Bijvoorbeeld door bij haar stand ruimte voor een gesprek te maken, over onderwerpen zoals deelname aan het verkeer; een punt van zorg en aandacht voor veel glaucoompatiënten.

Vanaf 45 jaar neemt de kans om glaucoom te krijgen, voor iédereen toe. Vroegtijdige opsporing en diagnosticering helpen de gevolgen te beperken. Een aanrader voor iedereen die de beurs bezoekt, is de gratis oogdrukmeting die bij de stand wordt uitgevoerd.

Over de Glaucoomvereniging

Glaucoom is een sluipende oogziekte die zonder behandeling kan leiden tot blindheid. De glaucoomvereniging is bijna 25 jaar geleden opgericht om zich in te spannen voor alle (potentiële) glaucoompatiënten in Nederland, inmiddels naar schatting 200.000 mensen (bij 100.000 is de diagnose glaucoom daadwerkelijk vastgesteld). De vereniging wil algemene bekendheid geven aan de ziekte glaucoom, vroegtijdige opsporing stimuleren en wetenschappelijk onderzoek bevorderen. Daarnaast behartigt de vereniging de belangen van glaucoompatiënten en biedt ze via diverse kanalen hulp en informatie. Lid worden is heel eenvoudig, via www.glaucoomvereniging.nl, en de meeste zorgverzekeraars vergoeden de bijdrage van €25,-

[11 September 2012]

Bron: EXED®

 

(Bron: EXED®)